Ako môžeme pomôcť?

Problém s odoslaním faktúry

V prípade, že máte nastavené odosielanie emailov v časti “Nastavenia→Aplikácia→Emaily a SMS”pomocou vlastného SMTP, problémy môžu byť nasledujúce:

  • Chyba na strane SMTP : 551 Zablokovaný, unknown email address in envelope-sender or From header - riešenie: zaškrtnúť políčko “Uvádzať ako odosielateľa SMTP email”
  • Chyba na strane SMTP: 535 Incorrect authentication data - riešenie: problémom bude pravdepodobne chybne zadané údaje pri nastavení SMTP podľa vášho poskytovateľa emailu. Nastavenie si môžete skontrolovať podľa návodu tu: [https://pomoc.superfaktura.cz/odesilani-emailu-v-superfakture-pomoci-vlastniho-smtp/.](https://pomoc.superfaktura.sk/odosielanie-email-v-superfakture-pomocou-vlastneho-smtp/)
  • Chyba na strane SMTP: 421 4.3.O System failure occured. Please report to - riešenie: jedná sa o chybu na strane servera, ktorý môže byť momentálne preťažený. Je teda potrebné skúsiť email odoslať neskôr znova.
  • Chyba na strane SMTP: timeout - táto chybová hláška znamená, že nám váš poskytovateľ emailu neodpovedal do stanoveného limitu. Dôvodom môže byť výpadok poskytovateľa emailu alebo jeho preťaženie. Riešením je teda email odoslať neskôr znova.

V prípade, že máte nastavené odosielanie emailov pomocou prepojenia SuperFaktúry s Gmailom, dôvodom neodoslania emailu môže byť to, že ste napríklad zmenili heslo na Gmaile. V takých prípadoch je potrebné v časti “Nastavenie→Aplikácie→Emaily a SMS” zmeniť nastavenie odoslania na “cez SuperFaktúru” a následne nastavenie uložiť. Následne späť kliknete na nastavenie odosielania cez Gmail a potom kliknete na “Autorizovať”. Následne po novej autorizácii odošlite email znova.

V prípade nastavenia odosielania emailov cez SuperFaktúru môže byť dôvodom neodoslania faktúry to, že náš poskytovateľ mal výpadoch alebo bol preťažený a preto nebolo možné email odoslať. Skúste teda email odoslať znova.

V prípade potreby pomôcť nám môžete naspať na email info@superfaktura.sk.