Ako môžeme pomôcť?

Problém s odesláním faktury

V případě, že máte nastavené odesílání emailů v části “Nastavení→Aplikace→Emaily a SMS”pomocí vlastního SMTP, problémy mohou být následující:

  • Chyba na straně SMTP : 551 Blocked, unknown email adress in envelope-sender or From header - řešení: zaškrtnout políčko “Uvádět jako odesílatele SMTP email”
  • Chyba na straně SMTP: 535 Incorrect authentication data - řešení: problémem bude pravděpodobně chybně zadané údaje při nastavení SMTP podle vašeho poskytovatele emailu. Nastavení si můžete zkontrolovat podle návodu tu: https://pomoc.superfaktura.cz/odesilani-emailu-v-superfakture-pomoci-vlastniho-smtp/.
  • Chyba na straně SMTP: 421 4.3.O System failure occured. Please report to - řešení: jedná se o chybu na straně serveru, který může být momentálně přetížený. Je tedy potřeba zkusit email odeslat později znovu.
  • Chyba na straně SMTP: timeout - tato chybová hláška znamená, že nám váš poskytovatel emailu neodpověděl do stanoveného limitu. Důvodem může být výpadek poskytovatele emailu nebo jeho přetížení. Řešením je tedy email odeslat později znovu.

V případě, že máte nastavené odesílání emailů pomocí propojení SuperFaktury s Gmailem, důvodem neodeslání emailu může být to, že jste například změnili heslo na Gmailu. V takových případech je potřeba v části “Nastavení→Aplikace→Emaily a SMS” změnit nastavení odeslání na “přes SuperFakturu” a následně nastavení uložit. Následně zpět kliknete na nastavení odesílání přes Gmail a poté kliknete na “Autorizovat”. Následně po nové autorizaci odešlete email znovu.

V případě nastavení odesílání emailů přes SuperFakturu může být důvodem neodeslání faktury to, že náš poskytovatel měl výpadech nebo byl přetížený a proto nebylo možné email odeslat. Zkuste tedy email odeslat znovu.

V případě potřeby pomoci nám můžete naspat na email info@superfaktura.cz.