Ako môžeme pomôcť?

Odstranění/přidání platby na doklad

Platbu na doklad přidáte tak, že si ho otevřete a následně v pravém sloupci kliknete na možnost "Přidat platbu". Po kliknutí máte možnost vybrat způsob platby, datum, částku nebo rovnou zaslat poděkování klientovi za úhradu.

Doklad je možné zaplatit také funkcí "Spárovat s pohybem". Tuto možnost najdete také v pravém sloupci vedle dokladu. Pohyby/platby se zde zobrazí pouze v případě, že máte nahraný výpis plateb nebo aktivované automatické párování. Další podmínkou zobrazení této funkcionality je, že jako uživatel musíte povolený přístup do části “Nástroje→Platby”, to je možné udělat v části Nastavení → Profil → Uživatelé.

Pokud jste platbu na doklad přidali omylem nebo jste se spletli v dokladu, platbu odstraníte kliknutím na křížek, který naleznete vedle přidané platby v pravém sloupci. Úhradu z dokladu tak odstraníte a faktura se označí jako nezaplacená.

Pokud faktury vytváříte automaticky pomocí API propojení, je možné fakturu vystavit jako již uhrazenou nebo k ní přidat úhradu podle naší API dokumentace zde: https://github.com/superfaktura/docs/blob/master/invoice.md#pay-invoice