Ako môžeme pomôcť?

Odstránenie/pridanie platby na doklad

Platbu na doklad pridáte tak, že si ho otvoríte a následne v pravom stĺpci kliknete na možnosť "Pridať platbu". Po kliknutí máte možnosť vybrať spôsob platby, dátum, sumu alebo rovno zaslať poďakovanie klientovi za úhradu.

Doklad je možné uhradiť aj funkciou “Spárovať s pohybom”. Túto možnosť nájdete tiež v pravom stĺpci vedľa dokladu. Pohyby/platby sa tu zobrazia len v prípade, ak máte nahratý výpis platieb alebo aktivované automatické párovanie. Ďalšia podmienka zobrazenia tejto funkcionality je, že ako používateľ je potrebné, aby ste mali povolený prístup do časti “Nástroje→ Platby”, to je možné urobiť v časti “Nastavenia→ Profil→ Používatelia”.

Ak ste platbu na doklad pridali omylom alebo ste sa pomýlili v doklade, platbu odstránite kliknutím na krížik, ktorý nájdete vedľa pridanej platby v pravom stĺpci pod farebným prúžkom. Úhradu z dokladu tak odstránite a faktúra sa označí ako nezaplatená.

Ak faktúry vytvárate automaticky pomocou API prepojenia, je možné faktúru vystaviť ako už uhradenú alebo k nej pridať úhradu podľa našej API dokumentácie tu: https://github.com/superfaktura/docs/blob/master/invoice.md#pay-invoice.